Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Exposició '60è aniversari de l'Agrupament Escolta Pau Casals'
Exposició Tallers Plàstica Infantil de l'Ateneu
Exposició 'Segur que tomba: Moviments i accions de lluita antifranquista (1960-1975)'
Converses LGTBI a través del cinema
Escola de Salut de Cerdanyola
Exposició 'Manuel Cano de Castro. Un noucentista esborrat '
ACTUALITAT
La Ciutat
La jornada sobre el paper dels observatoris de ciutat realitzada a la Universitat Autònoma de Barcelona va comptar amb la participació de quatre observatoris locals: Sabadell, Terrassa, Rubí i Cerdanyola del Vallès
La Facultat de Lletres i Història de la UAB va acollir la jornada Cercant des dels municipis el paper de vigia i de far organitzada per la Xarxa de Municipis El Perfil de la Ciutat. A l'acte van assistir unes 60 persones entre elles professors d'universitat, personal local de diferents observatoris de ciutats de més de 50 mil habitants de Catalunya i membres de la xarxa d'observatoris de la Diputació de Barcelona. L'Alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, va ser l'encarregat d'obrir la jornada i va aprofitar la seva intervenció per incidir en la importància de l'Observatori de Ciutat de Cerdanyola que té la finalitat d'aconseguir una planificació estratègica per saber quines són les necessitats de la ciutat.
Durant la jornada, Sabadell, Terrassa, Rubí i Cerdanyola van explicar les seves experiències. En el cas de Cerdanyola es va presentar l'Observatori que es pot consultar a la web municipal des de l'any 2016. Al llarg del matí, també hi va haver la intervenció dels experts Antoni Durà, Dr en geografia especialitzat en indicadors de posicionament internacional de les ciutats i el Dr Josep Maria Llop, director de la Càtedra Unesco d'Estudis Urbans, Territorials i Ciutats Intermèdies.
El projecte El Perfil de la Ciutat consisteix en la col·laboració tècnica, metodològica i de recerca d’una sèrie d’ajuntaments a través, principalment, dels seus Observatoris Socioeconòmics. En l’actualitat està format per 14 ajuntaments, entre ells el de Cerdanyola. La col·laboració entre els ens municipals té com a objectiu desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats i dels seus ciutadans.
Fotografia d'un moment de la Jornada
Tornar al llistat de noticies