Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Exposició '60è aniversari de l'Agrupament Escolta Pau Casals'
Exposició 'Segur que tomba: Moviments i accions de lluita antifranquista (1960-1975)'
Converses LGTBI a través del cinema
Escola de Salut de Cerdanyola
ACTUALITAT
La Ciutat
Es tracta d'una mostra que promou la Universitat Rovira i Virgili conjuntament amb associacions i universitats d'Espanya, França i Alemanya
La mostra es veurà a la sala d'exposicions temporal del Museu de Ca n'Oliver del 24 de maig fins al 31 de juliol
Més 50.000 veterans de la Guerra Civil van ser forçats a treballar per l’Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial. Eren els Rotspanier, nom despectiu que s’utilitzava per anomenar als rojos espanyols. En la seva majoria eren espanyols exiliats i exbrigadistes internacionals, que es trobaven a França quan va ser ocupada per Alemanya al 1940, enviats a camps de treball i de concentració de tot Europa. Aquesta exposició ens apropa la seva història a través del testimonis de familiars dels deportats als camps nazis que relaten de primera mà la seva experiència.
L'exposició 'Lliçons per al present: Rotspanier, treballadors forçats espanyols durant la II Guerra Mundial. La (des)memòria europea de l’antifeixisme' forma part de les activitats del Projecte europeu per a promoure la recerca i la difusió d’aquest grup de represaliats per l’Alemanya nazi i fomentar el debats dels perills del neofeixisme a l’Europa actual.
Es podrà veure a la sala d'exposicions temporal del Museu Ca n'Oliver del 24 de maig fins al 31 de juliol.
Aquest projecte ha reunit associacions i universitats d’Espanya, França i Alemanya i ha estat impulsat per la Universitat Rovira i Virgili. La informació sobre el projecte es pot trobar al web del projecte.
Activitats complementàries
L'exposició es complementarà amb dues activitats:
L’estada de l’exposició sobre els Rotspanier és una proposta del Museu d'Història de Cerdanyola del Vallès i s'emmarca en els actes del 80 aniversari de l'alliberament dels camps i del final de la II Guerra Mundial. Té com a objectiu donar a conèixer altres víctimes que van morir a mans dels nazis i que no eren deportats.
Imatge de l'exposició
Tornar al llistat de noticies