Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Exposició '60è aniversari de l'Agrupament Escolta Pau Casals'
Exposició 'Segur que tomba: Moviments i accions de lluita antifranquista (1960-1975)'
Converses LGTBI a través del cinema
Escola de Salut de Cerdanyola
ACTUALITAT
La Ciutat
El nou districte acollirà més de 5.000 habitatges, la meitat de protecció oficial, i connectarà desenvolupament urbà, activitat econòmica i sostenibilitat ambiental
Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte d’inici de les obres d’urbanització de la Rambla del Castell, al Parc de l’Alba, amb la presència de la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i diferents autoritats, entre elles la delegada del govern, membres del govern municipal, el director del Consorci Urbanístic del Parc de l'Alba, Jordi Sánchez, i el director de l'Incasòl, Jaume Vendrell. L’inici dels treballs suposa un pas determinant en la transformació d’aquest nou districte, considerat el desenvolupament urbà de nova creació més gran del sud d’Europa.
El Parc de l’Alba tindrà més de 5.000 habitatges, prop de la meitat amb protecció oficial, i es convertirà en un nou barri connectat al coneixement, l’activitat econòmica i la qualitat de vida, aprofitant la proximitat del Sincrotró ALBA i la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb una superfície de 408 hectàrees, el projecte destaca per la integració amb l’entorn natural i el respecte pel territori.
Durant l’acte, l’alcalde Carlos Cordón ha subratllat que “el Parc de l’Alba és una oportunitat històrica per a la ciutat, perquè ens permet créixer amb habitatge assequible, nous espais verds i un entorn econòmic vinculat a la ciència i la innovació”. Cordón ha remarcat que aquest projecte “situa Cerdanyola en una posició central dins la metròpolis del coneixement”.
La consellera Sílvia Paneque ha destacat que el Parc de l’Alba és “un projecte pensat des d’un respecte escrupolós al medi i al paisatge. El Parc de l’Alba està situat al peu de la Serra de Collserola, que constitueix el principal pulmó verd de la regió metropolitana de Barcelona. És zona de transició entre l’urbanisme integrador i l’espai natural del Parc Natural”, Paneque ha remarcat que "el Parc de l’Alba és un exemple de l’esforç del Govern a favor de les polítiques expansives en construcció d’habitatges”.
Un nou eix residencial amb habitatge protegit, comerç i serveis
Les obres iniciades a la Rambla del Castell preveuen la construcció de 1.850 habitatges, dels quals 682 seran de protecció oficial. També s’hi incorporaran 14.000 m² de sostre comercial per a usos de proximitat, situats a les plantes baixes dels edificis, i 120.800 m² per a oficines, a més de 14.600 m² per a equipaments públics.
Amb una amplada de 40 metres de façana a façana, la rambla comptarà amb una mitjana enjardinada per a vianants, vials laterals, carril bici, aparcament en línia i espais pensats per a la salut, l’accessibilitat i la sostenibilitat ambiental. Les obres, amb un pressupost de 15,78 milions d’euros, tenen un termini d’execució de 31 mesos.
El projecte inclou també la preservació de la finca del Castell de Sant Marçal, amb 70.000 m² d’espai lliure privat protegit, i està dissenyat per connectar l’àrea residencial amb la zona d’activitat econòmica ja existent.
Un projecte compromès amb la sostenibilitat i el futur
A més, durant aquest mes de maig també s’han posat en marxa altres obres al Parc de l’Alba, com les que s’estan executant en els àmbits A5 Xercavins i a l’E4-H2 de la Riera de Sant Cugat, on s’està duent a terme una bassa de laminació per millorar el comportament hídric de la riera i prevenir possibles avingudes. Per la seva banda, l’AMB ha iniciat, també durant aquest mes, les obres de remediació de l’abocador de Can Planas.
Fotografies de l'acte d'inici de les obres d'urbanització de la rambla del Castell
Tornar al llistat de noticies